Home » verzorging » trimmen

Vachtverzorging van je doedel.

Elke vacht heeft verzorging nodig dus ook die van onze doedels. Ze hebben geen ondervacht, ruiken en verharen niet of nauwelijks. Dat betekent niet dat je ze niet moet borstelen! Borstelen is een must als je je doedel vrij wil houden van klitvorming. Heel veel mensen nemen niet de tijd om te borstelen of borstelen niet op de juiste manier en kiezen er dan voor om hun doedel kort te laten scheren. 

Het trimmen van je doedel kun je zien als een verzamelnaam voor alles wat bij het verzorgen van de vacht komt kijken. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van diverse technieken zoals: borstelen, ontklitten, knippen, wassen, oren plukken etc. Het trimmen is van belang voor het onderhoud van de vacht en tevens voor het in model brengen van je lieve doedel.

Belangrijk is dat je je doedeltje al vanaf dat je deze in huis krijg wekelijks laat wennen aan de borstel. Daarbij is het raadzaam om ze af en toe al kennis te laten maken met het trimmen.

In de loop der jaren heb ik zelf technieken ontwikkeld om onze doedels er picobello uit te laten zien. Graag wil ik dit ook voor andere doedels gaan doen en vind je hiernaast de prijslijst.

Mocht je graag willen leren hoe op de juiste manier moet borstelen dan kun je een workshop volgen.

Puppytraining is voor pups vanaf 5-6 maanden om langzaam aan te wennen dat ze wekelijks geborsteld moeten worden, eventueel oortjes plukken, tandjes kijken en gewassen moeten worden en drooggeblazen worden met een waterblazer.

Mocht je dus geen tijd of zin hebben, neem dan contact met mij op om een afspraak te maken.


Voor het maken van een afspraak vraag ik om het contactformulier hiernaast in te vullen zodat ik contact met je op kan nemen.PRIJSLIJST

Puppytrainingop de trimtafel staan, kennismaken met mij, wennen dat ik borstel, oogjes.. pootjes en poepertje knippen

Leeftijd tot 5 mnd (ongeveer 1 uur)       40 euro

 

Trimbeurt: volledig borstelen/ontklitten van de vacht en knippen. 

mini (ongeveer 2,5 uur)                         65 euro

medium (ongeveer 3 uur)                      75 euro

 

Vachtverzorging: dit is het volledig borstelen en ontvilten van de vacht, oogjes vrij knippen, voetzooltjes knippen en poepertje vrij knippen.

mini (ongeveer 1 uur)                            45 euro

medium (ongeveer 1,5 uur)                   65 euro

 

Wassen/drogen                                   20 euro

Wil je dat je doedel lekker gewassen wordt, fris ruikt dan was ik hem met een heerlijke shampoo en blaas hem daarna droog met een waterblazer. Als je hiervan gebruik wil maken kun je dit aangeven bij het maken van de afspraak. Je doedel is dan heerlijk fluffy en zacht maar ruikt ook heerlijk fris.

 

Workshop borstelen                            75 euro

Dit kan ook bij je aan huis. Woon je buiten een straal van 15 km enkele reis, dan vraag ik een extra vergoeding van 20 cent per km excl. parkeerkosten.