Home » beloningstasjes

Shanti Chaudhary

Shanti, klein... tenger... lief... creatief...

Geboren in Nepal in een plaatsje diep in de jungle, Simri genaamd.

Ze is van zo'n lage komaf, zo laag dat ze zelfs niet bij een kaste hoort. Haar ouders verkochten haar als Kamalari-girl (slavin) omdat ze zo arm waren, dat ze geen andere uitweg meer zagen. Hierdoor moest ze op 6-jarige leeftijd naar de grote stad Kathmandu waar ze vreselijke jaren heeft gehad. School zat er voor haar niet in terwijl ze heel leergierig was.

Op 11-jarige leeftijd kwam ze terug in haar dorp en kreeg te horen dat haar vader haar uithuwelijkte aan een hele oude man. Gelukkig was daar haar huidige man Raju, een gehandicapte jongeman zonder inkomen, die haar niet of nauwelijks kende maar die haar ten huwelijk vroeg om haar te redden van de uithuwelijking. Ze verhuisden naar de ouders van Raju in Sauhara en kregen een zoon en een dochter.

Shanti, is autodidact... leerde zichzelf Nepalees lezen en schrijven, leerde Engels en bleek ook nog eens heel creatief te zijn. Ze verkocht haar geit en van dat geld kocht ze haar eerste eigen trapnaaimachine. Ze verzamelde lege rijstzakken en begon met het maken van tassen, portemonnaies en nu voor ons: beloningstasjes. Allemaal zijn ze anders, maar even mooi... praktisch maar bovenal kleurrijk! 

De gehele opbrengst van deze tasjes zal ten goede komen aan Shanti!


In Nepal is alles kleurrijk en zo ook deze leuke vrolijke beloningstasjes.

Ze worden allemaal met de hand gemaakt, voorzien van een binnenvoering en lange riem zodat dit tasje schuin om je lichaam gedragen kan worden. Daarnaast zijn ze uitwasbaar op een laag wasprogramma.

Deze beloningstasjes zijn uniek en van zeer mooie kwaliteit.